ΔΕΝ ΘΑ ΣΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ..

-Δεν θα σωθούν όλοι. Ο Θεός δεν θα σώσει κάποιον αν δεν το θέλει αν δε το ζητήσει. Μα θα μου πείτε υπάρχει ανθρωπος που δεν θέλει να σωθεί.Καταφατική είναι η απάντηση πολυάριθμοι είναι οι άνθρωποι που ενσυνείδητα υπηρετουν τα έργα του διαβόλου αντιστρατεύοντας τα έργα του θεού.Αυτοί θα ακολουθήσουν τον μισερό στην κόλαση.Αλλά πολυάριθμοι είναι κι οι άνθρωποι που θέλουν να σωθούν αλλά τα έργα τους υπηρετουν το διάβολο.Δεν έχουν μετάνοια εχουν εγωισμό και δε δέχονται το έλεος του θεού.Κι αυτή η μερίδα θα ακολουθήσει τη κόλαση..Μόνο όποιος προσπαθώντας να σώσει την ψυχή του βοηθώντας τους άλλους με λόγια και πράξη, θα εκπληρώσει τις εντολές του Χριστού που οδηγούν στην αιώνια αγαλίαση.Τον παράδεισο..
Κάθε άνθρωπος που γεννιέται στον κόσμο είναι ο πλησίον σου. Ούτε ένα ποτήρι νερό δεν πάει χαμένο αν το προσφέρεις στον πλησίον σου. Κάποτε στην έρημο πέθαινε ένας σκύλος από τη δίψα. Πέρασε από το δρόμο αυτόν ένας Μοναχός και του έδωσε το λίγο νερό που είχε για τον εαυτό του και έτσι τον έσωσε. Εκείνη τη στιγμή άνοιξε ο Ουρανός και ακούστηκε Φωνή: ”Σε αυτόν που έσωσε τον σκύλο θα του συγχωρεθούν πολλές αμαρτίες”. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πόσο σημαντικότερο είναι αν σώσουμε έναν άνθρωπο.
Αραγε ποιος είναι αυτός που πιστεύει ότι θα σωθεί άνθρωπος ο οποίος σκοπός του είναι να αφαιρέσει τη ζωή του πλησίον του, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και όχι να του προσφέρει ένα ποτήρι νερό..
Ειναι τυχαίο ανθρωποι που έχουν καταλάβει τι σημαίνει να σώσεις την ψυχή σου έχουν θυσιάσει τις γήινες απολαυσεις και ματαιοδοξιες και ζουν απλα ταπεινά και απομονωμένα ..
Για περισσότερα πρέπει να έρθει σε έναν γέροντα κατά τη διάρκεια της πνευματικής ανάγκης και της πνευματικής δοκιμασιας , προκειμένου να ζητήσει συμβουλές και να μάθει σοφία.
-Αν έχετε τα πάντα, αλλά δεν έχετε αγάπη, θεωρήστε ότι δεν έχετε τίποτα.
-Προσπαθήστε αμείλικτα για το Θεό. Βλέποντας την επιθυμία σας, ο Θεός θα δώσει ό, τι χρειάζεστε.
-Όταν άλλοι προσεύχονται μπροστά από τις εικόνες και τους σταυρούς που φτιάχνουν τα χέρια σας, μέρος της χάριτος περνά σε σας.