ΜΗ ΧΑΛΑΣ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΕ ΠΡΟΣΒΑΛΕ Ή ΣΕ ΑΔΙΚΗΣΕ..ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ..

Έλεγε ο Γέροντας στα πνευματικά του παιδια ..Εσεις παιδιά μου να κανετε τα καλά έργα του θεού για να πάρετε μισθό αυτή να είναι η δουλειά σας, και ο σατανάς ας σας πειράζει όσο θέλει αφού αυτή είναι η δική του δουλειά ..Ετσι λοιπόν εσειςνα κάνετε τη δική σας δουλειά κι αυτός τη δική του..
Και για να το εμπεδώσουμε καλά μας είπε και μια ιστοριούλα..
Μια ομάδα ξυλοκόπων στο δάσος ύστερα από μια κοπιαστική εργασία κάθισε να ξεκουραστεί ..Αναψαν και μια φωτιά για να μαγειρέψουν και να φάγουν..Σε κάποια στιγμή κάποιος από την ομάδα που ήταν καθισμένος είδε ένα φίδι να έχει μπλεχτεί με τη φωτιά και να πεθαίνει.Σηκώθηκε πήγε στη φωτιά και αποφάσισε να το βγάλει από τη φλόγα. Όταν το έκανε αυτό, το φίδι τον δαγκωσε, προκαλώντας του πόνο και τινάζοντας το χέρι του ο άνθρωπος του πεσε το φίδι και πάλι στη φωτιά.
Αμέσως άρπαξε ένα μεταλλικό αντικείμενο κι με αυτό έβγαλε το φίδι από τη φλόγα και έσωσε τη ζωή του.

Οι υπόλοιποι από την ομάδα του πλησίασαν τον άνδρα και τουείπαν: «Αφού αυτό το φίδι σε δαγκωσε, γιατί προσπαθησες ακόμα να τo σώσεις;»Κι αυτός απάντησε: “Η φύση των ερπετών είναι να δαγκώνουν, αλλά αυτό δεν πρέπει να αλλάξει τη φύση μου στο να βοηθώ”.Μην αλλάζετε λοιπόν την ουσία σας μόνο και μόνο επειδή κάποιος σας βλάπτει.
Μην χάσετε την καλή καρδιά σας, αποτραβηχτείτε με διακριτικότητα….