ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΙΕΡΟΣΥΛΙΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ.ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ

Η απόφαση με προεδρικό διάταγμα στη Τουρκία να μετατρέψει την Αγια Σοφία ναό σύμβολο της χριστιανοσύνης σε τζαμί κυριαρχεί στην επικαιρότητα.Κι ενώ το θέμα είναι μείζων μουγγαμάρα έχει πιάσει το Βαρθολομαίο Τον Ιερώνυμο και τον Μητσοτάκη πουι κάνουν ότι δε καταλαβαίνουν.Αν ακούσατε τη δήλωση του τελευταίου μοιάζει για αστεία.Ακόμα και ο παναιρετικός πάπας του βατικανού το έχει βουλώσει.
Το Ισραήλ κι αυτό δε μιλά γιατί φαίνεται να το συμφέρει αυτή η κίνηση αφού σκέφτεται με ισους όρους να μετατρέψει το τζαμί Αλ Ακσα σε Γ ναό του Σολομώντα που είναι ο διακαής πόθος των ιουδαιστών.Επειδή τα θεμέλια του ναού ήταν από κάτω απ το τζαμί οι Ιουδαιστές είχαν σκεφτεί να χαλάσουν πακτωλό εκατομμυρίων ώστε υπόγεια να μετακινήσουν τα θεμέλια του ναού αφ’ηνοντας στη θέση του το τζαμί..Τωρα αυτο το σενάριο απομακρύνεται αν υλοποιηθει το σχέδιο ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ σε τέμενος..

Με ξύλινα παραβάν θα καλύψει τα ψηφιδωτά της Αγιάς Σοφιάς ο Τούρκος Πρόεδρος. Στον απόηχο της διεθνούς κατακραυγής για την ιστορική πρόκληση της μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί, τουρκικά Μέσα επικαλούμενα πηγές από Υπουργείο Πολιτισμού μεταδίδουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες τα ανεκτίμητης αξίας χρυσά ψηφιδωτά και οι μοναδικές τοιχογραφίες θα καλυφθούν με ξύλινα παραβάν που θα ανοίγουν και θα κλείνουν.

Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο Βαρθολομαίος είναι εξαφανισμένος και ο Μητσοτάκης έβγαλε μία αστεία ανακοίνωση!

Τα ψηφιδωτά που βρίσκονται με προσανατολισμό τη Μέκκα, προς την οποία στρέφονται οι μουσουλμάνοι για να προσευχηθούν, θα καλυφθούν με κουρτίνες.

Διάκοσμοι της βυζαντινής περιόδου, από πριν την Άλωση εποχή που η Αγία Σοφία λειτουργούσε ως εκκλησία, θα διατηρηθούν χωρίς να καλυφθούν, εφ΄ όσον δεν απεικονίζουν πρόσωπα. Η απεικόνιση προσώπων απαγορεύεται στο σουνιτικό Ισλάμ.Το μαρμάρινο δάπεδο θα καλυφθεί με τάπητα και όπου υπάρχουν βαθουλώματα και φθορές θα γίνει αποκατάσταση με ειδικό υλικό.

Ο πρόεδρος της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Μουσταφά Σέντοπ, ανέφερε ότι εντός του ναού υπάρχου περισσότερα από δέκα ψηφιδωτά και εικόνες και χριστιανικά σύμβολα. Τα κειμήλια αυτά κατάφεραν να διασωθούν από τους αρχαιολόγους και τους συντηρητές κατά τα έργα αποκάλυψής τους που έγιναν όταν η Αγία Σοφία μετατράπηκε σε μουσείο με εντολή του Κεμάλ Ατατούρκ.

Πολλά από τα έργα που είχαν καλυφθεί ανά τους αιώνες με οικοδομικά υλικά επί οθωμανικής εποχής δεν μπόρεσαν να διασωθούν.

Την ίδια στιγμή, οι Καταριανοί στηρίζουν προφανώς τις κινήσεις Ερντογάν, καθώς ο πρώην CEO του Αl Jazeera και σύμβουλος του Αλ Θάνι Vaddah Hanfer, αναφέρει πως η μετατροπή σε τζαμί έπρεπε να γίνει εδώ και δεκαετίες και πρόκειται για μία κίνηση που ικανοποιεί τον ισλαμικό κόσμο!